Hur tänker vi kring Covid-19

I Hölö-Mörkö församling följer vi dagligen utvecklingen av läget av Covid-19 och anpassar våra verksamheter efter rådande läge och myndigheter krav och rekommendationer. Vi arbetar med dessa perspektiv:
1. Vi vill hålla våra kyrkor och andra mötesplatser öppna så mycket det går.
2. Vi vill att människor skall känna sig trygga när de kommer till våra lokaler och verksamheter.

Personalgruppen samråder på personalmöten.

Uppdaterad information 2020-11-20
Nedanstående gäller från och 24 november - 22 december 2020

Utifrån Hälsovårdsmyndighetens och regeringens beslut om max 8 personer för allmänna sammankomster samt rekommendationer från biskopsmötet så gäller följande för våra gudstjänster.

Gudstjänster och förrättningar, vigsel och begravning
Vi kommer att fortsatt fira gudstjänst under denna period. Däremot kan vi inte vara mer än 8 personer inklusive personal. Vi kommer att Livesända flera gudstjänster via Facebook, du hittar dit via hemsidan.

Att fira gudstjänst är en av de saker som definierar oss som kyrka. Vi kommer alltid att fira gudstjänst, varje söndag på något sätt.

Vigslar och dop kan också genomföras med samma begränsningar som för Gudstjänster. Det vill säga 8 personer inklusive personal.

Begravningar får genomföras med max 20 personer exklusive medverkande.

Våra verksamheter
Från den 24 november är all ordinarie verksamhet inställd. Vi jobbar vidare med olika alternativa lösningar och kommer på olika sätt försöka hålla kontakt med de som är med i våra olika verksamheter. Håll utkik här på hemsidan och på vår Facebooksida för aktuell information.

Kyrkorna öppna
Vi håller Hölö kyrka öppen dagligen när vi är på plats fram till kl.15. Kyrkorna kommer även vissa tider vara bemannade. På torsdagar är Hölö kyrka öppen fram till kl. 19. Mörkö kyrka är öppen och tisdagar 17-19.

Kyrkorna kan vara öppna även andra tider

Behöver du prata ring och boka en tid för samtal med någon av våra präster.

Prästerna nås på följande telefonnummer:

Åsa Lindgren: 08-554 309 81
Fenja Svensson: 08-554 309 87

Expeditionstiden onsdag och fredag kl 9-12 är öppen via

Telefon: 08-554 309 80
mail: holo-morko.forsamling@svenskakyrkan.se

Håll utkik på vår hemsida och på facebook för aktuell information. Vi som är medarbetare och förtroendevalda i Hölö-Mörkö församling ber för alla våra församlingsbors hälsa och läkedom.

Guds frid!

Åsa Lindgren, kyrkoherde